България с първи медали от младежкото световно по скокове на батут

България спечели първи медал от световното първенство по скокове на батут за младежи и девойки, което започна днес в столичната „Арена София“.

Мирела Косева и Сияна Павлова завършиха втори в синхронните скокове във възрастта 11-12 години. Българките изпълниха комбинацията си и с оценка от 42.640 точки се поздравиха със среброто. Титлата с 43.350 точки стана притежание на София Дарус и Елинор Майер от Франция.

При момичетата Микаела Христова и Преслава Пенчева записаха 4-ти резултат, но те не участваха в разпределението на медалите, заради правилото на Международната федерация по гимнастика във финалите да има само по един представител от държава.

8 десети не достигнаха на Георги Георгиев и Цветин Стоянов да се качат на почетната стълбица в същата възраст след оценка от 43.490 точки.

В олимпийската дисциплина – батут (индивидуално) в първия ден страната ни беше представена от четири момичета и едно момче във възраст 13-14 годишни. В надпреварата при девойките най-добро класиране записа Антония Тодорова, която се нареди на 13-о място от 62 стартирали състезателки. Марияна Узунова е 21-ва, Кристъл Станкова завърши на 41-ва позиция, а Радост Пеева е 53-та.

При младежите единственият ни представител Пресиян Въндев зае 21-то място.

България нямаше представители в другите две дисциплини – пътека и двоен минибатут.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.