Станимира Петрова: Третото място не ми е цел

Станимира Петрова спечели петия си медал от европейски финали. След три титли тя взе второ бронзово отличие, достигайки до полуфиналите в категория до 54 килограма на шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора.

„Честно казано, не съм доволна. За мен третото място не е цел, но това е резултатът, няма как да го променим вече. Имах някои проблеми в подготовката, там също не се чувствах особено добре, може би и лошо стечение на обстоятелствата. Искаше ми се повече, както на мен, така и на треньора ми Петър Лесов, но ще направим анализ, ще видим какво мога да подобря, за да постигаме по-силни резултати занапред. Мисля малко да почина сега, после ще участвам на първенството в края на ноември. Надявам се да изиграя поне един-два мача там, защото е трудно с намирането на съпернички“, сподели Петрова.

Тя посочи 2022 година като добра, но е можело да се представи и на по-високо ниво.

„Като цяло тази година не е чак толкова лоша. За съжаление на Световното отпаднах преди медалите от представителка на домакините, сега съм в медалите, но винаги се стремя към най-доброто и ако не спечеля злато се чувствам разочарована. Летвата е вдигната високо и няма да я сваля. Винаги се целя в златото и търся да се развивам. Ако се задоволявам с по-малко, значи развитието ми е спряло. Смятам, че има още накъде и какво повече да покажа. Париж ще ми е третият шанс, дано да е по-успешен от предишните. Но първо трябва да спечеля квота и там вече да имам и малко късмет“, каза още Станимира.

„Следващата година е наистина важна, Европейските игри са квалификация, имаме и Световно първенство. Чувствам се добре в тази категория, радвам се, че е олимпийска. Надявам се и да имам вътрешна конкуренция, което ще бъде плюс и за мен, за да се поддържа високо ниво. Конкуренцията е добре дошла, държи те на тръни, винаги си в кондиция и готов за среща“, допълни трикратната европейска шампионка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.