Два медала за България във финалите на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул

Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна гимнастика, които се провеждат в турския град Истанбул.

Никол Соколова грабна сребърното отличие във финала на греда при девойките. Състезателката на СКГСФ „СтрийтУоркаут България“ получи за своето изпълнение 11.200 точки, като допусна да бъде изпреварена само от представителките на Хърватия Мила Припич (11.300 точки) и на Унгария Мира Хуркез (11.200 точки). Хуркез завърши в крайното класиране пред нашето момиче заради по-високата си оценка за изпълнение.

При младежите Майкъл Дунев от СКГ „Йовчев-Дунев“ стъпи на най-ниското стъпало на почетната стълбичка във финала на земя. Синът на олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев – Майкъл беше оценен от съдиите с 12.550 точки, което му беше достатъчно за бронзов медал.

Другият ни представител на този уред в топ 8 – Наско Миков от ГСК „Пирин Благоевград 2011“ завърши на 6-та позиция с 12.150 точки.

Във финала на кон с гривни пък малко не достигна на Максим Казанджиев да се нареди сред призьорите. Гимнастикът на ГСКСП „Гераниум“ получи 11.950 точки, което му отреди 4-то място. Другият ни представител във финала Никълас Наков е шести с 11.400 точки.

Максим Казанджиев участва и във финала на халки, където се нареди пети с резултат от 12.050 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.