Весела Лечева пожела на грациите да носят гордо националния флаг на световното

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети съботната тренировка на националките по художествена гимнастика преди Световното първенство в София между 14 и 18 септември.

Лечева подари знаме на ансамбъла, индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Стилияна Николова и техните треньори и им пожела да носят гордо националния флаг. 

„Пожелавам ви да постигнете мечтите си, да зарадвате публиката и вашите последователи, да донесете много удовлетворение на всички, защото вие притежавате талант и подготовка да го направите. Имате зад гърба си традицията на българската художествена гимнастика, своите идоли, имате  големите успехи от Олимпийски игри и Световни първенства. Играйте със сърце, за да зарадвате публиката и да реализирате своите възможности. Желая ви успех“, каза Лечева. 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари за посещението и от името на отбора подари на министър Весела Лечева плакет. 

„За нас е чест, че дойдохте при нас, защото ни предстои важно състезание, а очакванията към отбора са големи“, каза Раева. 

Министърът на младежта и спорта изгледа съчетанията на Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла на България, а след това обсъди с Илиана Раева състоянието на зала „Раковски“. 

Световното първенство в София ще бъде първа олимпийска квалификация преди Игрите в Париж през 2024 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.