Весела Лечева: Заварих доста скандали и политически назначения

Служебният министър на спорта Весела Лечева отново отправи критика към своя предшественик Радостин Василев. „Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за работа, доста назначения, които са продиктувани чисто политически – непрофесионални, некомпетемтни“, каза Весела Лечева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пи ар, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Говорим за Розка, която е 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост – съветник, за това се изискват различни качества“, обясни спортният министър.

Така Весела Лечева коментира обвинението, че е уволнила Розка Станчева, която е получила пост в МС, тъй като е на 91 години и не е получила държавна подкрепа.

Весела Лечева е назначила проверки на младежките програми, които се финансират с отчисления от хазарта, „Това са средства, които се разходват от Министерството на младежта и спорта именно като превенция срещу зависимости и е много важно как тази програма се реализира. Има случаи, когато дадени организиции, без всякакъв административен опит, получават десетки и стотици хиляди левове“, каза Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.