Нася Димитрова: Трябва да представим България по най-добрия начин на световното

Нася Димитровa е един от лидерите на женския ни национален отбор по волейбол, който се готви за световното първенство в Полша и Нидерландия.

Тя беше една от състезателките ни, които заедно с треньора Лоренцо Мичели отидоха да гледат последния мач на мъжете срещу Мексико, загубен от селекцията на Николай Желязков с 2:3 гейма.

Преди двете контроли на „лъвиците“ срещу Полша в петък и събота, Димитрова даде интервю за официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

Намираме ви в Полша по време на подготовката на националния отбор за световното първенство. Как върви тя?

– Още сме в началото на подготовката. Направихме три контроли срещу изключително силния съперник Италия. Видяхме нашите позитиви и слаби места. Тепърва има какво още да изграждаме по време на подготовката. Сега ни предстоят две контроли срещу Полша и се надявам там също да покажем добро лице.

Изгледахте мача на мъжкия национален отбор срещу Мексико. Почти от самолета отидохте в залата. Как го видяхте и преживяхте?

– Много ми е тежко да приема тази загуба. Бях с големи очаквания към тях. Те са млади момчета, жадни за победи във всеки мач. Мислех, че ще покажат характер, лъвско лице. Сигурно си имат проблеми в отбора, може би здравословни. Нямам представа. Но ми е тежко, че паднаха.

След по-малко от месец започва световното първенство при жените. Какви са очакванията ви?

– Всяко от момичетата се стреми да постигне най-добрата си форма. Надявам се да се представим на добро ниво.

Трудно е да се правят прогнози. Но все пак – каква е личната ви цел?

– Да представяме България по възможно най-добрия начин. Да извлечем максималното от всеки мач и колкото се може по-напред да стигнем.

След Лигата на нациите в отбора се завърнаха някои от опитните като Елица Василева. Колко засилва това отбора?

– Всяко от завърналите се момичета има огромен опит и ще допринесе за по-добрата игра. Не омаловажавам труда на младите. Те се справиха чудесно във ВНЛ. Дано сме по-силни.

Свикнахте ли с новия треньор Лоренцо Мичели?

– Да. Разбрахме неговата философия. Има какво да подобряваме според изискванията му и дано работата ни проличи на световното първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.