Серина Уилямс отложи сбогуването си след успех на US Open

Серина Уилямс записа победа на старта на US Open и това отложи сбогуването ѝ с професионалния тенис. В Ню Йорк американката се наложи с 6:3, 6:3 над Данка Ковинич от Черна гора.

Близо 25 хиляди души се стекоха на стадион „Артър Аш“, за да приветсват голямата състезателка в нейните последни минути на корта. Тя им отговори по типичния си начин – с успех.

40-годишната Серина Уилямс ще играе срещу втората поставена естонка Анет Контавейт във втория кръг на турнира от Големия шлем в сряда.

Серина Уилямс ще играе и на двойки заедно с по-голямата си сестра Винъс, което може би ще допринесе още един елемент при сбогуването през тези две седмици.

Дали няма да промени плановете си, след мача тя сподели:

„Все още е изключително трудно, защото наистина обичам да съм на корта. Колкото повече турнири играя, чувствам, че толкова повече мога да остана там. Това е трудно решение, да си тръгнеш. Но е време за мен да предприема стъпка към следващото нещо. Мисля, че е важно, защото има толкова много други неща, които искам да правя.“

Междувременно Симона Халеп, бивша номер едно, отпадна сензационно в първия кръг, след като отстъпи с 2:6, 6:0, 4:6 от 20-годишната квалификантка Дария Снигур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.