Николай Желязков: Имаме качества да победим Полша

Волейболистите на България завършиха с успех в проверките преди световното първенство, след като надиграха Канада с 3:1, във втория приятелски мач между двата тима в зала „Христо Ботев“.

„Хубаво е, когато се печели. В този мач започнахме с Ники Колев и Тошко Скримов в началото, а след това направихме и други промени. Радостно е, че момчетата, които влязоха, дадоха най-доброто от себе си за победата. Нормално е в тези срещи да търся всички да играят и да виждам различни варианти. Смятам, че равносметката е добра. На моменти изпълнявахме много силен начален удар. Може би в двубоите, които ни предстоят, този елемент ще бъде много решаващ. Като цяло много позитивни две контроли“, коментира селекционерът Николай Желязков.

„Много се говори относно резултати, кой какво е сгрешил. Направихме анализ на играта от първия мач. Сравнихме ситуации от началото на годината и в момента. Видя се, че има подобрение. Смятам, че има причина да тръгнем с оптимизъм. Нашата игра и нашият стил са такива, че не можем да играем спокойно по принцип, а трябва „да се запалим“. Днес на моменти, когато „се запалихме“, играхме фантастично. Надявам се, че зарядът, който ще имаме на мачовете на световното, ще бъде достатъчен сам по себе си. Дано да ни се получи началният удар, който е много важен елемент. Смятам, че сме в добро състояние, нещата са оптимистични“, каза още селекционерът.

„Класата на Полша е много голяма, няма какво да се лъжим. Да мислим, че ние сме фаворити и т.н., ще бъде грешно и неправилно. Фаворит е Полша, няма как да не бъде. Имаме своите качества да ги победим, независимо от всичко. Ако успеем да дадем най-доброто от себе си, можем да го направим. Няма непобедими отбори. Това, което показваме на моменти, е на много високо ниво, просто трябва да го задържаме все повече и повече“, завърши Ники Желязков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.