Министър Весела Лечева: Чудеса не могат да се очакват

„Не очаквам да направим чудеса за толкова кратък период.“ Това сподели служебният спортен министър Весела Лечева, за която основен приоритет е осигуряването на сигурност в сектора.

Днес тя представи плановете на министерството за следващите месеци.

„Наша основна цел е да има спокойствие и сигурност сред спортните организации, така че да може съвсем безпрепятствено да протича техният състезателен и тренировъчен процес. Да осигурим максимално добри условия на всички експерти, специалисти, треньори, състезатели, с оглед на тяхната подготовка. Знаете, че само след две години е Олимпиадата в Париж. И в почти всички спортове, които ще участват, вече са започнали интензивни тренировки. Затова от изключителна важност е спокойствието, предвидимостта“, сподели Весела Лечева.

Нейни заместници ще бъдат Петър Георгиев, който ще отговаря за спорта и Петър Бучков. Той пък ще се занимава с въпросите на младежта.

Петър Георгиев е роден в гр. София. Завършва висшето Национална спортна академия „Васил Левски“ през 1983 г. Придобива образователна и научна степен доктор през 1999 г. и научна степен доктор на педагогическите науките през 2004 г. Трудовият му път преминава в МВР, като от 1992 г. до 2013 г. е началник на сектор „Приложна подготовка и ведомствения спорт”. До 15 юли 2022 г. е доцент в Академията на МВР. Притежава богат управленски опит в спортната сфера, като е бил изпълнителен директор на Обединен спортен клуб „Левски“ от 1995 до 1998 г., член на Управителния съвет на ФК „Левски-1914“ от 1995 до 1998 г., председател на Управителния съвет на ФК „Левски-Спартак“ от 2005 до 2007 г., от 2009 г. до 2013 г., член на Спортната асоциация на МВР, спортен мениджър в ПФК „Берое – Стара Загора” от 2014 г. до 2021 г. В различни периоди е член на експертния съвет към министъра в Министерството на физическото възпитание и спорта. Привличан е като преподавател в НСА „Васил Левски“ и Нов български университет. Автор и съавтор на монографии и учебни помагала, научни публикации, методически ръководства, учебни програми Петър Бучков е роден на 14 юни 1985 г. в София. Придобива бакалавърска степен по връзки с обществеността и магистърска степен по публична комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършва средното си образование в Първа английска езикова гимназия – София.

От 2012 година, в качеството си на председател на Младежка секция, а по-късно и като член на управителния съвет на Дружеството за Обединените нации в България, активно подпомага развитието на програмата „Български младежки делегати към ООН“, която е призната на национално и международно ниво за един от най-успешните примери за овластяване на младите хора и младежко включване на най-високо равнище. В рамките на мандата си на председател на Младежка секция (2012-2015 г.) е и делегат на организацията в Общото събрание на Националния младежки форум, като е въвлечен в мисията му за по-активно включване на младежите в процесите на вземане на решение и застъпничеството за по-ефективни младежки политики.

Придобива опит в държавната администрация като експерт в Министерството на външните работи на Република България в периода 2016-2018 г. През 2018 година е част от комуникационния екип на МВнР за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От 2019 година е изпълнителен директор на Българската платформа за международно развитие.

„Основен приоритет ни е да сме в непрекъснат диалог с федерациите. За съжаление той е бил нарушен в последните месеци. Вече разговаряхме с десет от тях. Предстои да говорим и с останалите“, обясни Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.