Божидар Златанов с усложнени композиции за Европейското по гимнастика в Мюнхен

Гимнастикът Божидар Златанов ще усложни съчетанията за европейското първенство, което ще се проведе в средата на август в Мюнхен (Германия).

Българинът спечели два сребърни медала от финалите на прескок и на успоредка на европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия.

„На олимпийския фестивал решихме да заложим на сигурно, защото имам проблеми с рамото. На успоредка едното упражнение отпадна, изиграх по-лекото съчетание. Надявам до европейското да го включа отново, заедно с още елемент. На висилка също ще добавя нови упражнения. На халки смятам малко да променя композицията си. Това като цяло ще повиши трудността на съчетанията и ще вдигне стартовите ми оценки. В Мюнхен отново ще заложим на чистотата на изпълнение и заедно с по-високите начални оценки смятам, че ще мога отново да стигнем до медалите“, това сподели Божидар Златанов пред БНР.

Целта пред възпитаникът на Сергей Стоянов е догодина на играе при мъжете и да се бори за олимпийска квота.

„Надявах се тази година на световното през октомври да играя при мъжете. Това обаче няма как да стане, защото промениха регламента. Според новият правилник ако сега играя на европейското първенство при младежите, не мога да се кача във възраст мъжете в същата година. Надявам се през 2023 през април да играя на европейското при мъжете и след това на световното през есента да гоня квота за олимпийските игри в Париж“, добави гимнастикът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.