Весела Лечева става служебен спортен министър

Весела Лечева ще бъде министър на младежта и спорта в служебното правителство с премиер Гълъб Донев, назначено от президента Румен Радев.

Служебното правителство ще започне работа на 2 август, вторник. Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала утре.

Лечева има опит на позицията, тъй като в периода 2005-09 бе председател на Държавната агенция за младежта и спорта, която администрираше двата ресора, преди те да бъдат отделени в собствено министерство. Под нейното ръководство институцията става двигател на множество програми, насочени към достъп до спорт на децата в училище, както и за подкрепа и развитие на млади спортни таланти.

През 2007 година в Мюнхен е избрана за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, световни и олимпийски резултати в спортната стрелба Весела Лечева е обявена за почетен гражданин на Велико Търново.

Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание. През февруари тази година Лечева бе избран за председател на Българския стрелкови съюз с пълно единодушие, заменяйки на поста Мария Гроздева.

This article has 1 Comment

  1. Във спортната си кариера от 1980-2000 година има 135 медала от европейски ,световни първенства, световни купи ,армейски световни и Ол. Игри!
    Над 20 пъти подобрява световните рекорди на пушка във три дисциплини на 10 и 50 м .
    Световните рекорди се утвърдени само на официални европейски и световни форуми! !/ а не на Белмекен!?/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.