Избраха Ивет Лалова в Комисията на атлетите с рекорден вот

Ивет Лалова бе избрана в Комисията на атлетите след гласуване по време на мондиала в Юджийн. Нещо повече – българката събра и най-много гласове сред спортистите от всички номинирани.

Тя получи 615 вота и изпревари украинската хърделистка Анна Ружкова (607), швейцарската спринтьорка Леа Шпрунгер (585), нидерландската спринтьорка Лисане се Вите (560), канадския бегач на средни и дълги бягания Матю Хюз (555) и японския състезател по спортно ходене Тошиказу Яманиши (494).

Новоизбраните и старите шестима членове на комисията ще имат работна среща за предаване на караула през ноември заедно с продължаващите членове на Комисията, в момента ръководени от председателя Рено Лавиени (Фр) и неговата заместничка Валери Адамс (Нова Зеландия).

От 2019 г. председателят и още един член на комисията на спортистите – един мъж и една жена – са пълноправни членове с право на глас на Световния съвет по лека атлетика.

Припомняме, че изборите бяха отложени с една година заради пандемията от COVID-19. Следващите ще са догодина по време на световното в Будапеща, където ще бъдат избрани шестима нови членове. „Бих искал да насърча повече спортисти да се включат във вземането на решения в нашия спорт и да участват в другите избори следващата година в Будапеща“, каза президентът на IAAF Себастиан Коу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.