Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет към Европейската федерация

Християна Тодорова (първата от дясно на ляво) Снимка: Reuters

Бронзовата медалистка с ансамбъла от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Християна Тодорова е българският кандидат за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейска гимнастика. Новината обявиха от родната федерация.

Кандидатите са 16 и ще се борят за шест позиции.

Изборите ще се проведат на 2-3 декември на заседание на централата в Португалия. Има само един кандидат за президент на Европейска гимнастика – Евангелия Трикомити от Кипър.

Самата Християна Тодорова сподели, че за нея е мечта да влезе в управата на художествената гимнастика.

„През 2016 година, когато се връщахме от Олимпиадата в Рио, няма да забравя как Илиана Раева попита всяка една от ансамбъла, с какво иска да се занимава от тук нататък. Тогава й казах, че искам някой ден да бъда в световните среди на художествената гимнастика и да бъда сред хората, които ще помогнат България да бъде на върха, там където й е мястото. Тази кандидатура е крачка към една от моите цели и мечти и без помощта на Българска федерация художествена гимнастика – Официална страница и Илиана Раева, които винаги са зад мен и вярват в мен, дори когато аз самата не вярвам в себе си, това трудно би било осъществимо. Благодарна съм за доверието и осъзнавам отговорността, която стои пред мен, защото да следвам стъпките на велики хора, като Мария Гигова и Мария Петрова е не само отговорност, но и огромен дълг към българската художествена гимнастика, който дълг съм готова да поема, дори и да греша по пътя“, написа Християна Тодорова в профила си във Фейсбук.

„Наскоро ми бяха задали въпрос, дали не съм прекалено малка за такава позиция в света на художествената гимнастика, а моят отговор беше, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му… А аз винаги съм мечтала без лимит. И да не се получи сега на изборите, аз ще опитвам отново и отново, дори и когато вече съм голяма за “мечти”, просто защото съм спортист, а един спортист никога не се отказва. Без значение какво се случва, той продължава, докато не успее. И накрая винаги успява. Всичко е възможно, а на “невъзможното” му трябва просто още малко време, за да стане възможно. Обичам художествената гимнастика и знам, че когато има любов, стават чудеса“, сподели още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.