Баскетболният ЦСКА се завръща в елита с големи амбиции

Баскетболният ЦСКА се завръща в НБЛ с бюджет, който ще му позволи да се бори за първите три места в класирането. Това обявиха президентът на клуба Роберт Гергов и членът на Управителния съвет Александър Чакмаков на специална пресконференция.

Както и се очакваше спонсор на тима ще е efbet, а треньор Росен Барчовски.

„ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Би било нахално да кажем, че ще сме шампиони да още първата година. Финансите, които имаме ни дават шанс да сме между първите три отбора. Надяваме се да имаме добри български играчи, да се направи сплав между българи и опитни чужденци. Има бюджет, който е много добър. Близък е до първите два отбора. Имаме дългосрочен договор със сериозно финансиране. Ако всичко върви по план и си постигаме целите, да правим по-силен отбор в Европа“, обяви Чакмаков пред медиите.

„Искам да благодаря на основния спонсор efbet, братя Найденови. Благодарен съм, че повярваха в концепцията, която искаме да бъде БК ЦСКА. За тях това не е само бизнес проект, а кауза. Партньорството е дългосрочно. Ние смятаме да бъдем партньор, който ще постигне високите цели, които си поставяме. Искам да благодаря на г-н Гьонов и г-н Томанов, които се съгласиха да бъдат членове на УС. Ние ще бъдем в помощ на спортното ръководство, за да може да постигне целите си”, каза още той.

„За мен е голяма трагедия, че всички фенове на ЦСКА са разделени и поддържат два клуба. Това трябва да приключи. Публиката няма как да не идва на баскетболни мачове, защото клубът е един. Убеден съм, че по естествен път ще има един футболен клуб ЦСКА с една публика“ продължи Чакмаков.

„За последните 10 години, откакто започнахме с едно дете и един треньор, всички ми звъняха за мъжки отбор. Дойде този момент. Имаше стъпала, които трябва да се извървят. Искахме да имаме детска школа, имаме три купи спечелени тази година. Добихме право да участваме във Висшата лига на България. За залата няма какво повече да казвам – поканили сме ви в нея. От нашите юноши имаме двама-трима, които ще получат професионален договор и още двама-трима, които ще участват в тренировъчния процес на мъжкия отбор. Имаме национали до 18 и 20 години”, каза от своя страна Гергов.

„Първата година ще се борим за титлата, но никой не ни поставя цели да ставаме шампиони през първата година. Ще се опитаме. За Европа – като се класираме ще ви поканим на пресконференция“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.