Българин e четвърти в Европа на 200 м бътерфлай за юноши

Петър Мицин

Българският плувец Петър Мицин остана на 11 стотни от бронзовия медал в дисциплината 200 метра бътерфлай от Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Букурещ, Румъния.

16-годишният Мицин се движеше в челната тройка след първите 150 метра, но за съжаление във финалните метри умората си каза думата и в крайна сметка той финишира четвърти с резултат 1:58.46 минути.

Европейската титла за юноши спечели полякът Кржищоф Хмелевски с време 1:55.49 минути, докато втори се нареди неговият брат близнак Михал Хмелевски 1:56.68 минути. В спора за бронза пък Мицин загуби в битка с Рамил Вализада от Азербайджан.

След надпреварата пък треньорът на Петър Мицин Николай Вакареев сподели, че Мицин е имал сили да слезе дори под 1:57 минути, което щеше със сигурност да му донесе медал.

„Доволен съм от плуването на Пепи. По принцип проведе малко бързо първото сто, в еуфорията, която имаше. Тръгвайки, каза, че се чувства леко. Това несъмнено щеше да доведе по-слабо плуване, особено четвъртото петдесет. Резултатът е добър. Подобрява времето си със секунда и 5-6 десети от април месец. Има за какво още да работим, евентуално за последното петдесет. Да се надяваме, че и това ще се изчисти. Защото последното му изяде секунда и половина. Гарантираше един резултат от 1:57 минути, което щеше да е добро плуване. Малко забавиха старта. Дълго време стоя с банските, около 30-40 минути, което несъмнено му оказа влияние в схващането на краката като цяло“, коментира Вакареев пред сайта BGswim.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.