Йордан Александров с 3 медала на държавното първенство

Йордан Александров

Йордан Александров от клуб „Стрийт Уоркаут“ спечели два златни и един сребърен медал на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното първенство по спортна гимнастика, което се проведе в Националната база „Раковски“ в София.

Александров, който вчера стана шампион в многобоя, взе златото на успоредка с 14.650 точки и на висилка с 13.750 точки, а на кон с гривни се нареди втори с 12.800 точки.

Националът Дейвид Хъдълстоун от „Ели-ГАШ“ е първи на халки с 14.100 точки и спечели сребро на успоредка с 14.050.

На земя призовата тройка е Теодор Трифонов (Светкавица) с 14.00 точки, следван от Руслан Делибалтов (ЦСКА) и Пламен Шейтанов (Торнадо), а на кон с гривни първи е Делибалтов с 12.900 точки, а бронзовото отличие взе Теодор Трифонов.

На халки втори и трети са съответно братята Исус Маринов и Христос Маринов, а на прескок победител е Кейдън Спенсър „ИКГ Черноморски юнак“, Варна с 13.725 точки, пред Делибалтов и Трифонов.

Теодор Трифонов е трети на успоредка и втори на висилка, а Спенсър взе още бронз на висилка.

При младежите Божидар Златанов (ИКГ Черноморски юнак, Варна) е шампион на земя, халки, успоредка и висилка, както втори на прескок и трети на кон с гривни.

На прескок златото спечели Даниел Трифонов (Левски-Спартак), а на кон с гривни триумфира Давид Иванов (Левски-Спартак).

На финалите при жените победителката в многобоя Валентина Георгиева (Левски-Спартак) взе три златни и едно сребърно отличие. Възпитаничката на Филип Янев е първа на прескок с 12.825 точки, на смесена успоредка с 11.400 точки и на греда с 11.800 точки, както и втора на земя с 12.000 точки.

Виктория Чакова (Стрийт Уоркаут) спечели титлата на земя с 12.200 точки и е втора на смесена успоредка и трета на прескок и на греда. Рая Ранчова (А-ГИМ) зае вторите места на прескок и на греда, а освен това се нареди трета на земя, а бронзовото отличие на смесена успоредка завоюва Полина Вангелова (Спортна гимнастика).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.