Николай Желязков: Отборът ни заслужава да играе в Лигата на нациите

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков вярва, че отборът ни има място в Лигата на нациите през следващия сезон и ще покаже, че го заслужава.

Според треньора, поражения като това от шампиона Бразилия (0:3) могат само да бъдат полезни на подмладената ни селекция.

„Смятам, че този отбор заслужава да играе в Лигата на нациите. Правим всичко възможно и ще дадем всичко от нас, за да направим още победи, така че да останем тук.“, каза Желязков.

„Има какво да научим от тази среща. Има много неща, които те показаха как се правят и тези мачове, независимо от загубата, могат много да ни помогнат във времето. Продължаваме да работим, да търсим нашето развитие. Не са ни потънали гемиите, напротив. Имаме амбиции да продължим да се развиваме и да вървим напред.“

„На това ниво всички изпълняват много силен начален удар и го грешат малко. Ние трябва да подобрим нивото на стабилност на нашия силен начален удар, защото грешим повече от тях. Там трябва да търсим високо ниво на ефективност на сервиса и ние да можем да организираме атаки срещу такъв начален удар. Това е нещо, на което мисля основно да обърнем внимание.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.