Весела Лечева започва ремонт на стрелковия комплекс в София

Председателят на българската федерация по спортна стрелба Весела Лечева подготвя основен ремонт и напълно обновено да бъде стрелбището в столичния квартал „Гео Милев“.

Единственото място в София, на което може да се провеждат организирани тренировки и състезания по стрелба, от години е в лошо състояние и благодарение на усърдната работа на треньорите то функционира, но условията не отговарят на амбициите и критериите на професионална база за развитие на спортната стрелба.

Комплексът разполага с 50-метрово открито стрелбище за малокалибрено оръжие с 22 коридора и 10 метрово на закрито с 30 индивидуални сектора. Неработещо от години е 25 метровото стрелбище, което тъне в разруха и се нуждае от спешен ремонт.

Ежедневно десетки деца от софийски спортни клубове тренират в занемарената стрелкова база, но идеята на Весела Лечева е трагичното състояние на центъра на бъде променен изцяло за нуждите на този спорт и да започне основен ремонт и подновяване на цялата техническа част.

„Аз съм израснала на това място и тренирала през всичките си години като състезател. Боли ме, че нещата изглеждат по този начин и истински чудеса правят треньорите, за да задържат децата да стрелят в тези условия. Не може така да продължава. Винаги съм била последователен човек с принципи и такава ще бъда и като ръководител на нашия спорт. Проведох няколко срещи със спортния министър Радостин Василев и му благодаря, че по най-бързия начин изпрати комисия в „Гео Милев“, която да оцени предстоящите основни ремонтни дейности. Имам неговите уверения, че това ще се случи скоро и от наша страна сме готови с всички необходими документи. Ако трябва и лични пари ще извадя, но искам да направя това място да изглежда приветливо и професионално за стрелба“, каза председателят на федерацията Весела Лечева по време на поредната си инспекция на стрелковия комплекс в столицата.

Другата седмица в периода 30 юни – 5 юли на базата в кв. „Гео Милев“ ще се проведе Държавният шампионат с малокалибрено оръжие за всички възрасти. В него при жените ще участва и сребърната медалистка от Олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.