Тодор Михалев с историческо участие във финалите на Световната купа по модерен петобой

Българският национален състезател Тодор Михалев заминава за Анкара, където от сряда до неделя ще се проведе финалната фаза на Световната купа по модерен петобой.

Най-добрите 36 състезатели от цял свят с натрупани точки през годината ще се срещнат в предстоящите дни на турска земя, за да определят крайното класиране в ранглистата за 2022 година.

До момента не сме имали родно участие в последната фаза на модерния петобой и Тодор Михалев има уникалния шанс да прибави нови точки към актива си, които да му гарантират стабилна позиция и евентуално място за следващите Олимпийски игри.

На базата на постиженията в проведените четири Световни купи се прави подреждането на първите 36 състезатели при мъжете, които се класират на финалната фаза в Анкара. Михалев има три участия през годината на Световна купа, като най-доброто му постижение е 12-о място в Албена през миналия месец.

Междувременно, у нас се проведоха финалите на Държавното първенство по модерен петобой при юноши и девойки – 13 и 15 годишни. Събитието в град Шумен определи първенците в индивидуалното и отборното класиране. Виктория Гроздева от клуб „Царевец“ спечели надпреварата до 13 годишна възраст при момичетата, а Филип Михайлов от клуб „НСА“ триумфира при момчетата.

110 деца от клубове по модерен петобой в цялата страна взеха участие, а ден по-късно отново на същото място завършиха и финалите от ДП при юноши и девойки до 15 години. Антония Начева от „Боляри 2009“ е първа при момичетата, Георги Илиев от „Шампион 2“ спечели при момчетата. 67 участници имаше в тази възрастова група и в двата пола.

Следващото Държавно първенство ще бъде на 2 и 3 юли в Пазарджик за състезатели от 17 до 19 години. В него ще участват и атлети от Румъния, Гърция, Турция и Молдова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.