Боряна Калейн: Ще направим промени, за да няма кой да ни бие в София

Боряна Калейн Снимка: БФХГ, Анна Недкова

Българската гимнастичка Боряна Калейн вече гледа към Световното първенство, което ще се проведе в София през септември. Националният ни тим се прибра тази сутрин от Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел.

Боряна Калейн се представи на много високо ниво. Тя е шампионка от финалите на топка, лента и в отборното класиране. Състезателката на Марияна Памукова спечели сребро в многобоя и бронз на обръч.

„Беше много силно състезание, през тази година много държави, които досега не са имали претенции за медали, вече имат. Гимнастиката се развива с невероятни темпове. Конкуренцията е много голяма. Имаше неща, които не се получиха по максимално добрия начин в съчетанията. И въпреки това, медалите са налице“, сподели Боряна Калейн на Летище София.

Грацията завърши шампионата на Стария континент с пет отличия. В следващите няколко дни тя ще получи почивка, а след това започва подготовката за най-голямото състезание за сезона.

„Предстои кратка почивка, след това започва подготовката за Световното първенство в средата на септември месец. Ще се борим за олимпийски квоти, ще направим някои промени по съчетанията. С цел да няма кой да ни бие“, сподели още Боряна Калейн.

Треньорът Марияна Памукова също загатна за промяна на част от съчетанията.

„И двете със Стилияна Николова сме работили страшно много за този успех. Като състезател вече с повече опит знам как да се справя с очакванията и напрежението“, допълни Боряна Калейн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.