Националите по биатлон с първи тренировки за новия сезон

Снимка: biathlon.bg

Част от националните биатлонисти на България направиха първи тренировки за новия сезон във Вроцлав. Състезателите вече се подготвят под ръководството на Адам Колоджиейчик, Илиян Пенев и Мирослав Кенанов.

В момента в Полша са Антон Синапов, Благой Тодев, Васил Зашев, Константин Василев, Мария Здравкова, Стефани Йолова, Лора Христова и Валентина Димитрова. Те ще се завърнат в България в края на юни и след това ще направят втори подготвителен лагер отново в Полша до 9 юли, преди да се качат на Белмекен.

Записалият впечатляващи успехи с „дружина полска“ специалист Адам Колоджиейчик ще води българските национали през новия сезон. Първоначалният вариант за съвместни тренировки с гръцките биатлонисти отпадна и полякът ще се съсредоточи само върху тренировките на нашите състезатели. Така българите имат възможност да се подготвят под ръководството на един от най-класните специалисти в световния биатлон. В последните две години Колоджиейчик бе старши треньор на  полските национални биатлонисти и биатлонистки, включително и на олимпиадата в Пекин през февруари тази зима. Преди това той бе 4 години спортен директор на тима, а от 2011 до 2017 г. бе треньор на жените в „дружина полска“ и спечели с тях 4 медала от световни първенства, записа 4 класирания в Топ 10 на олимпиадата в Сочи, както и 32 класирания в Топ 10 на световни купи.

Същевременно Владимир Илиев и Милена Тодорова вече направиха първи за сезона лагер на Белмекен, за да продължат след това тренировки в Руполдинг. Двете звена на националите ще се подготвят по отделни програми, но ще бъдат заедно следващия месец на високопланинската база Белмекен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.