Иван Иванов: Крайно време е компетентните органи да се заемат с Неделчо Колев

Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов гостува в предаването „Арена спорт“, за да коментира случващото се в родната федерация по вдигане на тежести и фактът, че той и неговите състезатели не са получавали заплати от дълго време. Иванов разкри, че президентът на централата Неделчо Колев не се е съобразил с решенията, които са били взети от Управителния съвет на федерацията.

„Не е важно, че аз и моите колеги не сме получавали заплати от няколко месеца. Важното в случая е, че Неделчо Колев не взема в предвид решението на Управителния съвет и договора между федерацията и Министерството на спорта. Крайно време е някой от компетентните органи да обърне внимание на неизпълнението на тези договорни отношения. Аз съм далеч от тези неща, защото моята работа е друга. Единствено знам, че се чака нещо, но какво е точно не мога да ви кажа“, коментира олимпийският шампион от Барселона 1992.

Треньорът на родните щангисти сподели още, че Неделчо Колев не е присъствал на тренировка на националния отбор в продължение на повече от една година.

„Неделчо Колев може би повече от една година не е влизал в залата. Последният път беше преди европейското първенство в Москва миналата година. Да не казвам, че не познава някои от състезателите, които участваха на това европейско първенство. Дениз Данев, например, съм сигурен, че не го познава“, заяви Иванов.

Въпреки тези трусове треньорът поздрави своите състезатели за резултатите им на европейското първенството в Тирана, определяйки тяхното представяне като блестящо.

„Това са мъжки момчета. Ние с моите колеги винаги сме се опитвали да не ги вкарваме в нашите проблеми, за да не ги обременяваме психически. Разбира се, те разбират отнякъде за какво иде реч. Хубавото обаче е, че разбраха каква е ситуацията и си изкараха първенството по един блестящ начин“, коментира старши треньорът на националите по вдигане на тежести.

Накрая Иванов говори и за позицията на родните щангисти, които отказаха да работят с друг национален треньор.

„Аз не съм вечен. Няма значение дали аз ще водя националния отбор или не. Момчетата ще продължат да се състезават, но, може би, не разчитат на избора, който той ще направи. Това е плод и на някаква моментна емоция“, завърши Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.