България с два финала на Световната купа по спортна гимнастика в Осиек

Йордан Александров

Валентина Георгиева и Йордан Александров се класираха съответно за финалите на прескок и успоредка на състезанието от Световната купа по спортна гимнастика в Осиек, Хърватия.

В квалификациите на прескок Георгиева завърши с втори резултат, след като в двата си опита постигна съответно 12.966 точки, а за втори 13.366, с което фиксира резултат от 13.116 точки, който се оказа напълно достатъчен за попадане сред най-добрите осем.

За съжаление състезателката на Филип Янев остана извън финала на смесена успоредка, след като получи оценка от 10.800 точки, което ѝ отреди 18-та позиция.

Междувременно Йордан Александров пък влезе във финала на успоредка при мъжете с 4-ти резултат, след като получи оценка от 14.500 точки и в събота отново ще се опита да намери място сред медалистите, след като на Световната купа във Варна остана 4-ти.

В квалификациите на земя пък Александров се нареди едва 23-ти, а извън финала остана и бронзовият ни медалист от Варна Теодор Трифонов, чиято оценка от 13.250 точки му отреди 12-та позиция.

Трифонов остана още извън финалите на успоредка и кон с гривни, където се нареди съответно 18-ти и 21-ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.