Стилияна Николова с бронз в многобоя от Световната купа в Пезаро

Стилияна Николова Снимка: БФХГ

Стилияна Николова спечели бронзовия медал в многобоя на Световната купа, която се провежда в италианския град Пезаро.

Тя събра сбор от 119.100 точки и заслужено се качи на почетната стълбичка в многобоя. Това е най-големия подарък, който тя направи за рождения ден днес на своята майка, двукратна световна и европейска шампионка с българския ансамбъл Паулина Кръстева – Николова.

Стилияна изигра фантастични бухалки и с оценка от 32.200 се класира за финала на уреда с втора по сила оценка. Така след като вчера Стилияна се класира за финалите на топка и обръч нашето момиче ще играе на три финала – обръч, топка и бухалки.

Оценките на отделните уреди на Стилияна са 30.150 т. на обръч (пета по сила оценка), 29.350 т. на топка (осма по сила оценка), 32.200 т. на бухалки (трета по сила оценка), а на лента Стилияна допусна една грешка и с оценка от 27.700 т. не намери място на финала.

За втората ни представителка Ева Брезалиева това не беше нейното състезание. Със сбор от 111.750 т. се нареди 16-та като с много силна игра в последното си излизане на килима в многобоя тя изигра страхотни бухалки и оценка от 31.050 се класира за финала на бухалки с трета оценка.

Така България ще има 4 финала при индивидуалното – три на Стилияна – обръч, топка и бухалки и един на Ева на бухалки, във финала на лента няма да имаме представителка.

Шампион в многобоя стана София Рафаели от Италия със бор от 126.800 т., сребърния медал спечели втората представителка на домакините от Италия Милена Балдасари със сбор от 120.950 т. трета е нашата Стилияна със сбор от 119.100 т.

Топ осем в многобоя се оформя по следния начин – четвърта се класира Тахмина Икромова от Узбекистан, пета – Елжана Таниева от Казахстан, шеста се класира Екатерина Веденеева от Словения, седма – Маргарита Колосов(Германия) и топ осем се затваря от Виктория Оноприенко от Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.