Турнирът „Асарел България Оупън“ се завръща през септември

Международният турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ се завръща за своето шесто издание през месец септември тази година.

Надпреварата, която ще продължи от 30 август до 4 септември, ще се проведе за първи път от 2019 година насам, тъй като през последните два сезона тя бе отменяна заради пандемията от COVID-19.

През 2022 година турнирът ще бъде част от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT, с чието създаване световната централа се стреми към повишаване на нивото на организация.

„Турнирът ще носи името WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by ASAREL и ще бъде с награден фонд от 40 хиляди щатски долара“, обясни Асен Попниколов – председател на Сдружение „Асарел България Оупън“, което е основен организатор на събитието.

Попниколов допълни още, че е било голямо предизвикателство за организаторите да запазят турнира в Панагюрище.

„Беше истинско предизвикателство за нас да покрием всички критерии на Международната федерация по тенис на маса, но с подкрепата на нашите партньори се справихме и се преборихме турнирът да остане в Панагюрище и да се проведе в зала „Арена Асарел“, заяви Асен Попниколов.

Очаква се над 250 тенисисти от цял свят да се включат в турнира, който по традиция ще се проведе с финансовата подкрепа на „Асарел-Медет“АД.

Първото издание на „Асарел България Оупън“ беше през 2015 година. С всяко следващо издание популярността на турнира се увеличаваше и през 2019 година над 300 състезатели участваха в двубоите в зала „Арена Асарел“.

Сред тях бяха и представители на топ 10 в световната ранглиста по тенис на маса като Мима Ито, Касуми Ишикава, Дмитрий Овчаров, олимпийският шампион Ма Лонг и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.