Магуайър и Дин се класираха за световното на Крусибъл

Стивън Магуайър се справи трудно с Юелун Джоу, за да си гарантира място на Световното първенство по снукър.

Бившият номер 2 в света, чието най-добро представяне в Шефилд е достигането до полуфиналите през 2007 и 2012, се справи със съпротивата на китаеца след 10-7 фрейма. Резултатът трябва да повдигне настроението му, след като шотландецът разкритикува „извънземните“ условия на Крусибъл преди срещата.

Магуайър изостана с 1-3, но два сенчъри брейка от 104 и 137 му позволиха да излезе напред в резултата. Впоследствие той отвори разлика от 7-4, но Джоу намали дефицита до 7-8 след три халф-сенчъри брейка. Въпреки това, Магуайър не допусна изненади и затвори успешно мача в своя полза.

Дзюнхуей Дин също имаше трудности срещу ветерана Дейвид Лили, след като губеше с 4-7, но успя да се справи със съперника, който търсеше своя дебют в Крусибъл на 46-годишна възраст. Дин, който игра финал през 2016, изпитва затруднения с намирането на оптимална форма през сезона и изглеждаше близо до отпадане, след като Лили грабна три последователни партии от 4-4. Но китайският му опонент демонстрира класа и се класира за основната схема на Световното след шест поредни фрейма на своята сметка.

Тепчая Ун Но направи четири сенчъри брейка, включително 145 и 138, за да надвие Матю Селт с 10-7 в друга среща от квалификациите. Селт водеше с 6-4, но изпусна преднината си и Ун Но се класира за Крусибъл след две последователни стотачки. Скот Доналдсън бе първият класирал се за Световното след успех над Алан Тейлър с разгромното 10-1, докато Хаотиен Лу преодоля Доминик Дейл с 10-4.

Джейми Джоунс достигна финалите в Шефилд за пети път в своята кариера след победа над Том Форд с 10-5, а Майкъл Уайт спечели четири от последните пет фрейма, за да надиграе Джордан Браун с 10-8. Последната партия в срещата беше решена по черна топка и уелсецът я реализира от разстояние, за да прогресира към Крусибъл.

Жребият за Световното по снукър, което стартира на 16 април, събота, е този четвъртък, 14 април, от 13:00 часа българско време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.