Зографски приключи на олимпиадата с 38-о място

Владимир Зографски не успя да се класира за последния скок на голямата шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин.

28-годишният българин даде 38-ми резултат в първия скок на финала в дисциплината и не намери място сред 30-те най-добри, които ще участват във финалната битка за разпределени на призовите места. Зографски скочи 125.0 метра и получи оценка 112.5, което не му бе достатъчно за класиране в топ 30.

По този начин Зографски приключва третото си участие на олимпийски игри с 22-ро място на малката шанца и 38-мо на голямата.

Норвежецът Мариус Линдвик сбъдна мечтата си, като спечели за първи път в кариерата си златен медал. И то какъв – 23-годишният скандинавец трумфира в ски скока на голяма шанца с феноменално представяне. Победата беше още по-впечатляваща и заради факта, че Линдвик остави зад себе си японеца Рьою Кобаяши, който миналата неделя триумфира на малка шанца.

Бронзовият медал остана за германеца Карл Гайгер, а защитаващият титлата си от Пьончан преди четири години Камикл Стох от Полша остана четвърти. Под очакванията се представи и настоящият световен шампион Щефан Крафт, който завърши 13-ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.