Министър Василев: Самото класиране на нашите спортисти на олимпиадата е успех

Радостин Василев

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че не поставя никакви изисквания към българските спортисти на зимните Игри в Пекин, като подчерта, че самото им класиране на Олимпиадата в китайската столица е успех.

„Предвид условията, които държавата е създала за спортистите и инвестициите в спорт през последните години, за мен самото класиране за Олимпиада е успех. В никакъв случай няма да ги натоварвам с някакви изисквания, особено пък аз. Благодаря им, че въпреки всички трудности, които изпитват, нашата делегация е от 15 спортисти. Това не е никак малко. Видяхме държави с много сериозен исторически опит, който нямат такава делегация, така че важното е, че са тук – принципът на олимпийските игри. Ако нещо постигнат, естествено това е добре дошло за България“, заяви министърът.

Василев беше сред официалните гости на откриването на Олимпиадата вчера, а днес посети заедно с председателя на БОК Стефка Костадинова квалификацията по ски-скок на малката шанца в Чжанцзякоу, в която Владимир Зографски завърши на 13-о място и се класира за основното състезание утре.

„Настроен съм много положително. Вчера имаше изключително откриване на Олимпиадата, беше запомнящо се. Сега гледах квалификацията на Зографски. Класира се за официалния старт утре, когато се надявам да постигне сериозен резултат. Организацията е на много високо ниво. За съжаление официалните лица сме малко изолирани, но мерките за безопасност, предвид ситуацията, са на първо място. Не знам как е било преди Игрите в Китай, но сега хората се отнасят изключително отговорно към сигурността и здравето на всички“, каза още Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.