Решават за нов волейболен селекционер на 10 януари

Силвано Пранди Снимка: FIVB

Силвано Пранди и Николай Желязков са единствените варианти за селекционери на мъжкия ни национален отбор по волейбол. Това разкри президентът на федерацията по волейбол Любомир Ганев пред БНТ.

Ще има ли България нов селекционер ще стане ясно на 10 януари, понеделник, когато е заседанието на Управителния съвет на централата.

„Или Николай Желязков ще заеме мястото на Силвано Пранди, с почти същия треньорски щаб, или Силвано Пранди ще остане начело на тима“, заяви Любомир Ганев.

Той изрази разочарование от начина, по който се е осъществил смяната на поколенията в националния отбор, под ръководството на италианския специалист.

„Това подмладяване имаше негативен ефект. Вместо младите да се научат от по-опитните как да играят по-добре, те се демотивираха от това, че опитните състезатели допускаха доста грешки“, допълни президентът на федерацията.

Далеч повече са вариантите за поста селекционер на женския ни представителен тим. Освен традиционните желаещи от България и Италия, Ганев разкри и за по-нестандартна кандидатура, идваща отвъд океана.

„Имаме кандидатура от човек, който живее в САЩ и иска да работи за заплата от един долар“, добави още Ганев.

Ганев разкри, че през 2023 година Бургас и Варна ще бъдат домакини на Европейското първенство за мъже, съвместно с Италия, Северна Македония и Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.