Весела Димитрова: Голяма чест е, че съм треньор №1 в олимпийската година

Снимка: БФХГ

След извоюването на златния олимпийски медал, ансамбълът ни по художествена гимнастика очаквано спечели приза за отбор на годината.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха имената си в историята като първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика.

„Когато хората ни обясняват как са ставали сутрин рано да ни гледат и как са плакали от радост, това много ни трогва, защото осъзнаваме колко много хора сме накарали да се чувстват горди“, сподели капитанът на ансамбъла – Симона Дянкова.

Техният наставник – Весела Димитрова, е треньор на годината за трети път след 2017 и 2019 г.

„Много благодаря за присъдената ми награда. За мен е изключителна чест, че съм избрана за треньор на годината именно в олимпийската година. Изключително съм щастлива от факта, че журналистите са гласували за мен. Това е признание за всички хора, свързани с нашия успех“, заяви Димитрова след получаването на приза.

Тя спечели анкетата за трети път след 2017 и 2019 г. По традиция победителят ще получи картина на български автор, която тази година е от Богдан Бондиков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.