Боксът остава в олимпийската програма за игрите в Париж 2024

Стойка Кръстева

Боксът остава олимпийски спорт и за Игрите в Париж през 2024 година, съобщи президентът на световната федерация (АИБА) Умар Кремльов.

Решение е взето на заседание на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК) днес в Лозана, като АИБА е получила и карта с насоки за включване в програмата и за Олимпиадата в Лос Анджелис 2028.

„Признателни сме за възможността, която беше дадена на бокса и на състезателите ни. Благодарни сме на МОК, че припознава прогреса, който постигнахме. Утвърждаването на ясна пътна карта също много ще ни помогне. Със сигурност има още какво да направим и оставаме напълно решени да изпълним критериите за реформи, посочени ни от МОК“, коментира Кремльов.

В последната година АИБА демонстрира решимостта си за промяна и взе редица мерки за стабилност, прозрачност и почтеност в бокса.

Беше въведен нов начин за определяне на съдиите на отделните двубои, който беше успешно приложен на Световното първенство за мъже в Белград в края на септември и началото на октомври.

АИБА също така е в процес на приемане на подобрена система за точкуване, която ще даде по-голяма прозрачност и обективност при определянето на резултатите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.