Французойките спечелиха щафетата в Йостерсунд

Снимка: IBU

Отборът на Франция триумфира по категоричен начин в първата щафета при жените в Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Квартетът в състав Анаис Бесконд, Анаис Шевалие, Жулиа Симон и Жустин Бреза-Буше бе безапелационен и завърши за време от 1:10:30.3 часа.

Французойките бяха много добри в ски-бягането, а при стрелбата използваха само 4 допълнителни патрона и завършиха на 57.9 секунди пред завършилите на сензационното второ място биатлонистки на Беларус.

Ирина Лешчанка, Динара Алимбекова, Елена Кручинкина и Хана Сола използваха само 6 допълнителни патрона на огневия рубеж и успяха да се доберат до второто място.

Последното място на почетната стълбичка бе за щафетата на Швеция. „Тре кронур“ с Хана Йоберг на последен пост изпревариха Норвегия с Марте Олсбу Ройзеланд благодарение на финален спринт, при който Йоберг се справи с Ройзеланд.

Българската щафета в състав Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова и Милена Тодорова бе спряна още след втория пост и завърши на предпоследното 22-ро място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.