Илиана Раева: Българският ансамбъл беше най-силният в Токио!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви категорично, че нашият ансамбъл е бил най-добрият и закономерно е спечелил титлата на Олимпиадата в Токио. Официалното съобщение, публикувано в социалната мрежа „Фейсбук“, идва след редицата обвинения, че златото не е било заслужено.

Веднага след Игрите президентът на руската федерация Ирина Винер-Усманова обвини съдиите в заговор, че е трябвало да извадят „Сборная“ от битката за първите места. В индивидуалното златото отиде при Линой Ашрам от Израел, а при ансамблите спечелиха българските момичета – Симона Денкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова.

Двата ансамбъла (България и Русия) отново ще могат да премерят сили в пряка битка още в края на настоящия месец. Това ще се случи по време на Световното първенство в Япония от 27 до 31 октомври. Израелският отбор се отказа от участие в шампионата, който ще се излъчва на живо в каналите на БНТ.

Ето и цялото изявление на Илиана Раева:

След неспирните обвинения към съдийството на Олимпиадата в Токио 2020 от страна на Русия и “незаслужения” златен медал на българския ансамбъл ще споделя мнението си по темата публично за първи път:

Българският ансамбъл беше най-силният ансамбъл на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българските съчетания бяха най-сложните съчетания на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българският отбор игра на финалите на Олимпийските игри в Токио2020 най-добре от всички претенденти за златния медал, без никакво съмнение!

Българският отбор заслужаваше най-много от всички златния медал на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Българският отбор беше сочен за фаворит през целия олимпийски цикъл от специалистите в света!

Българската школа по художествена гимнастика догодина ще чества своята 70-годишнина! През тези 70 години тази забележителна школа има своите десетки световни и европейски шампионки! Само световните ни шампионки са 78!!Има своите олимпийски медалистки! Има своите невероятни треньори, които са създавали този красив спорт в десетки държави по света!

В този ред на мисли, няма нищо неестествено, дори е напълно закономерно, този фантастичен отбор, със своя изумителен треньор да спечели и най-голямото отличие в спорта – златен олимпийски медал, по един неповторим и категоричен начин!

Българската федерация по художествена гимнастика, както и отбора, треньорите, и аз като президент на БФХГ получихме и продължаваме да получаваме поздравления от цял свят за изключителната си победа, както и от клубовете в страната, институциите и феновете!

Българската художествена гимнастика е написала със златни букви имената на многобройните си шампионки в книгата на световната художествена гимнастика, пише ги днес и ще продължава да ги пише, защото този спорт в България има велики традиции и се радва на огромната любов, внимание и подкрепа на българите и институциите!

Ние уважаваме нашите съперници и вярваме, че заслужаваме и тяхното уважение.

Българската художествена гимнастика ще продължи да работи и съществува по начин, с който да оставя забележителна диря, с която световната централа по гимнастика ФИГ да се гордее!

Респект към съдиите на Олимпийските игри в Токио 2020!

Илиана Раева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.