Български ориентировач спаси поляк на световното в Турция

Младият български състезател по ориентиране Николай Недков спаси живота на състезател от Полша по време на Световното първенство в Гебзе, Турция.

На първи пост в щафетната надпревара Станислав Пачник пада тежко по трасето и губи съзнание. По това време на същото място се озовава Николай Недков, който веднага захвърля картите и се притичва на помощ на пострадалия.

Минути по-късно полякът идва в съзнание, но се оказва, че е със счупена ръка.

Българинът прекратява своето състезание и помага на съперника си да стигне до зоната за смяна на щафетите, за да получи специализирана медицинска помощ.

Постъпката на Николай Недков вече получи силен отзвук сред всички участници на шампионата. Българинът продължава да получава благодарности от организаторите, както и от своите колеги.

Полската федерация също изпрати до федерацията по ориентиране специални благодарности към Николай Недков: „Това е една изключително благородна постъпка, която заслужава признание и награда за феърплей,“ пише в писмото, подписано от националния треньор на Полша Агата Поржиш.

На Световното първенство в Турция най-напред от българите се нареди първият ни отбор в щафетата, заел 12-о място при девойките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.