Българин със 7 място на Световната купа по паркур в София

Мартин Димитров се нареди на седмо място в дисциплината свободен стил на Световната купа по паркур, която се провежда пред зала 6 на Националния дворец на културата.

Състезателят на варненския „Инетрком груп Черноморски юнак“ влезе сред най-добрите чрез предоставената ни домакинска квота, като организатори на състезанието. Във финала възпитаникът на Тодор Тодоров и на Сергей Стоянов бе с по-сложно съчетание от това в квалификациите, за което получи от съдиите оценка от 18,5 точки.

„Изключително доволен съм от представянето си днес. Надхвърли очакванията ми. Имам още доста работа. Трябва да наблегнем на сложните елементи, защото конкурентите имат доста такива. Трябва да наблегна на частта на лостовете. Трябва да работя върху честотата на движенията ми, защото креативността я имам. Имаше напрежение, но успях да се концентрирам. Радвам се, че успях да се опазя от контузии. В днешното състезание ме изненада нивото на атлетите от топ 8“, заяви след финала Мартин Димитров.

В дисциплината скорост страната ни също ще има представител посредством предоставена домакинска квота. Получи я Алек Раев, който се нареди на 15-то място в пресявките. Мартин Димитров завърши 18-и, Лъчезар Захариев е 21-ви, а Йоан Досев финишира 23-ти. Полуфиналите са утре от 15.15 часа пред зала 6 на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.