Олимпийският вицешампион Ружди: Дадох всичко от себе си

Ружди Ружди

„Човек успява да постигне това с много труд, много усилия и борба. Мисля, че се представих добре, дадох всичко от себе си. Много се радвам, че за втори път спечелих втори олимпийски медал”, сподели за „Събуди се” Ружди Ружди. Той спечели среброто в тласкане на гюле и донесе първия медал за България на параолимпиадата в Токио.

Според него един от състезателите е играл нечестно, затова и Ружди е спечелил среброто. От екипа му са пуснали контестация, но не е имало промяна.

„Има правила, които трябва да се спазват. Той не спази нито едно. Съдиите му дадоха два фала, но това беше. Аз се радвам за медала, но можеше да е по-добре”, смята Ружди.

Треньорът на българина Радостин Тодоров също коментира случая.

„Щастлив съм, че успяхме да спечелим този сребърен медал. За нас той означава много – това са лишения, труд, контузии… Дори тук, на това състезание, Ружди дойде с контузия, но успя да се пребори и да спечели медала. Според мен бразилецът не се състезаваше честно. Неговият стол се движеше, кумулираше енергия, така той правеше по-дълго движение, което му помагаше за по-високия резултат. Но какво да се прави… такъв е животът. Надявам се занапред тези проблеми да се изчистят. Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепят и са зад нас, и уважават нашия труди“, заяви Тодоров пред bTV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.