Ина Ананиева: Имаме най-добрия отбор и треньор по художествена гимнастика в света

Снимка: БФХГ

България спечели трета олимпийска титла в последния ден на Игрите в Токио. Aнсамбълът ни по художествена гимнастика зарадва цялата страна, триумфирайки безапелационно в многобоя с общ сбор от 92.100 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска – Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова пренаписаха историята художествената гимнастика у нас по възможно най-красивия начин.

Бившият треньор на националния ни състав по художествена гимнастика – Ина Ананиева, която изведе момичетата ни до бронзовото отличие на Игрите в Рио през 2016 г. коментира спечеленото злато.

„Много сме щастливи всички! Аз все още не мога да повярвам какво направиха момичетата ни. Наистина огромен успех! Шест медала отдавна не сме имали на Олимпийски игри. Нашите момичета ударно влезнаха преди пет години в голямата гимнастика и ударно завършиха, завоювайки този толкова дълго чакан, мечтан златен медал за българската художествена гимнастика от Олимпийски игри“, започна Ананиева.

„Цената на този успех е много труд, постоянство, много нерви, компромиси, лишения. Тези момичета не са по-добри от рускините само на тази Олимпиада, те пет години подред бяха по-добри от тях на всяко едно първенство. Това е най-силният отбор в света, няколко пъти им се изплъзваше световната титла и бяха ощетявани. Но накрая, на най-големия форум, те се извоюваха златото. Русия е много силна в художествената гимнастика и имат традиции, но през този олимпийски цикъл българките бяха по-добри“, заяви категорично треньорката ни по художествена гимнастика.

„Имаме си най-добрия отбор и треньор в света по художествена гимнастика. Всички отбори допринасяха оценката за трудност да е по-висока с нови елементи и нови рискове. Мисля, че ние спечелихме с чистотата на изпълнението ни. Няма хаос, а има отборна игра и идея в съчетанието. Видя се в обръчите и бухалките една мащабна игра, която по новия правилник липсва за всички ансамбли“, завърши Ина Ананиева по БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.