Петър Касабов: Горд съм, че съм начело на този отбор

Снимка: bul-wrestling.org

Старши треньорът на националките по борба Петър Касабов бе приятно изненадан от посрещането, което фенове, журналисти и колеги организираха на треньорите и бронзовите медалистки Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

“Едва сдържам сълзите си. Много приятно съм изненадан, дано все повече се случват такива посрещания и да даваме повод за радости на хората. Удовлетворението е голямо по простата причина, че го чакахме много. Щастлив съм. Винаги искам още и знам, че винаги можем да постигнем още малко. Горд съм, че съм начело на този отбор.

Трудно ми е да осмисля успеха. Сега пристигаме и след това дълго пътуване е трудно да говоря. Като виждам какво посрещане имахме обаче, разбирам, че сме направили нещо голямо. Тези медали са много изстрадани и се радвам, че успяхме да се преборим за тях. Повече спечелихме на тези Игри, защото всички пораснахме на това състезание.

Нямам представа какво е бъдещето на женската борба. Засега мисля да си почина. Дано имаме здраве и късмет. Нека да се нарадваме на успеха, пък бъдещето ще го решаваме, когато му дойде времето. Това са млади момичета с достатъчно опит, които се надявам да съберат сили и да продължат нагоре. Ние сме едно голямо семейство. Всяка една си преживяваше и победите, и загубите.

Никога не сме имали два медала от женската борба. Да, не са златни и сребърни, но всяка една от тях си заслужаваше. Тайбе до последно не знаеше дали ще участва. Тя все още не може да си свие крака на максимална степен. Това са железни момичета и се радвам, че толкова дълго време съм работил с тях”, заяви Касабов на летище „София“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.