Йосиф Миладинов: Благодаря на всички за подкрепата

josif-miladinov-pluvane

Младият български плувец Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам една си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си почнал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

Българският национал финишира с време 51.49 секунди. Златото отиде при Кайлъб Дресел, който записа нов световен рекорд с 49.45 секунди.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката продължавам с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

Дори само с класирането си в Топ 8 плувецът написа нова историческа страница за този спорт, след като от 33 години България не е имала финал на Олимпийски игри.

Специалистите в този спорт определят представянето на българина като нещо велико. Генералният секретар на родната федерация Димитър Бобев коментира: „Дълъг сезон имаше Йосиф, но той направи нещо велико. Има леко разочарование в него, защото не е успял да подобри времето си. В рамките на месец и половина той имаше три големи състезания.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.