Антоанета Костадинова се класира четвърта на 25 метра пистолет

Единствената ни медалистка от началото на Олимпийските игри в Токио – Антоанета Костадинова, се представи много достойно и във финала на спортна стрелба на 25 метра пистолет. Българката остана 4-а и бе много близо до спечелване на второ олимпийско отличие за България от Игрите в Токио.

Костадинова стартира лошо и в първата серия не успя да бутне нито една мишена. След това българката се взе в ръце и в следващите 3 серии се справи с по 4 и 5 мишени.

След 20-тия изстрел Антоанета държеше четвърта позиция при първото отпадане на стрелец.

Втора отпадна бронзовата медалистка от световното първенство германката Дорен Венкамп. Антоанета Костадинова излезе на втора/трета позиция след 5 успешни изстрела само на един точен изстрел от първото място.

Олимпийската шампионка Ана Куракаки отпадна след 30-тия изстрел, а Костадинова се справи с 4 мишени и продължи да държи третото място само на един точен изстрел от първите две във временното класиране.

При следващото завъртане се оказа, че има три състезателки с равен брой точки, между които и Антоанета Костадинова. Стигна и се стигна до престрелка за класиране в топ 4. След нея отпадна Ви Ча Инг от Китайско Тайпе, а българката влезе в борбата за медалите.

Преди следващия изстрел Костадинова изоставаше на 3 точни изстрела пред водачките в класирането Виталина Бацарашкина и Ким Минюнг и бе с равен брой точки китайката Сиао Яруксиан.

Антоанета Костадинова обаче стреля повече от добре и заедно с китайката бутнаха по 5 мишени и стигнаха до престрелка в битка за бронза. Българката обаче допусна две грешки при престрелката и остана на четвърта позиция, докато китайката успя да се справи с 4 мишени.

Драматичен финал между корейката Ким Минюнг и Виталина Бацарашкина завърши с престрелка между двете при равен брой точки след последната серия. Ким Минюнг бе по-неточка и Виталина Бацарашкина грабна втора олимпийска титла на 10 метра въздушен пистолет и сега на 25 метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.