Полина Трифонова: Искам да играя на още една олимпиада

Единствената представителка на България в тениса на маса в Токио – Полина Трифонова сподели пред БНТ, че вече мечтае за нова Олимпиада. Националката ни е мотивирана да стигне и до Париж след три години.

Оказва се, че при Полина Трифонова апетитът идва с яденето. След като постигна две победи в Токио, тя отпадна на 1/32-финалите, но това я амбицира да започне скоро подготовка за следващия голям форум.

„Беше ми много трудно да играя срещу тази съперничка, тя се състезава за Монако, но е родена в Китай. Знаете азиатките в нашия спорт, че доминират. Много сложна игра има тя, много странни гуми. Не успях да се наглася и тя беше безпощадна. Силен сервис има. Дори и един гейм срещу такава състезателка е постижение“, сподели Трифонова.

„Трябва да се ходи на състезание, защото тук нивото е съвсем различно. Когато заминавах за Токио, си мислех, че ако спечеля един мач, ще е супер, дори може би и в най-големите си мечти не си представях, че на такъв голям форум мога да направя нещо по-голямо“, допълни състезателката ни в тениса на маса.

„Опитът от тук е безценен, няма да крия искам да отида на още една Олимпиада, много ми хареса тук, има още какво да направя. Много се мотивирах след тази Олимпиада. Като се прибера ще почина малко и след това започвам подготовка“, завърши българската олимпийка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.