Какво символизират медалите на олимпиадата в Токио?

Снимка: INSTAGRAM

Дизайнът на олимпийските медали в Токио 2020 отразява концепцията, че за да постигнат слава, спортистите трябва ежедневно да се стремят към победа.

Отличията приличат на груби камъни, които са били полирани и сега блестят, като „светлина“ и „блясък“ са общите им теми. Медалите събират и отразяват безброй модели светлина, символизиращи енергията на спортистите и тези, които ги подкрепят.

Техният дизайн е предназначен да символизира разнообразието и да представи свят, в който хората, които се състезават в спорта и работят усърдно, са на почит.

Блясъкът на медалите означава топлия блясък на приятелството, символизиращ хората по целия свят, хванати за ръце. За да избере набор от дизайни, от които да избирате, Токио 2020 проведе конкурс, отворен за професионални дизайнери и студенти по дизайн, който привлече повече от 400 заявки.

Регламентите на Международния олимпийски комитет предвиждат, че дизайнът на лицевата страна на медала трябва да включва следните елементи: Нике, гръцката богиня на победата пред стадион Панатинайкос, oфициалното име на съответните игри, в случая Игри на XXXII олимпиада Токио 2020 и oлимпийският символ на пет пръстена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.