Илиана Раева на тръгване за Токио: Трябва ни вяра и спокойствие

Илиана Раева Снимка: БФХГ

Президентът на федерацията ни по художествена гимнастика – Илиана Раева, сподели с какво настроение заминават грациите ни за Токио.

„Тръгваме с добро настроение. Вложихме много труд и усърдие. Направихме силни и конкурентни съчетания. Досега сезонът е много сполучлив, с доста медали. Сега е необходимо да запазим спокойствието и вярата на момичетата, че могат. Ще бъде тежка Олимпиада, конкуренцията е много голяма.“, заяви Раева.

„Ще направим тренировъчен лагер в пълна изолация и на първи ще отидем в олимпийското село. Не обичаме да говорим за медали на отиване. При всички случаи момичетата усещат отговорността, надяваме се да вярваме в силите си.“

„Една огромна празна зала има и своите хубави страни. Когато няма тази силна емоции, може пък и те да са по-спокойни. Разбира се, съвсем друга Олимпиада щеше да бъде, още повече, че имаме огромен фенклуб от 250 човека, които имаха билети, но олимпийският дух ще липсва.“

„Има много промени. Много отруднихме съчетанията. Това стана като някаква практика – след всяко състезание отборите да увеличават трудността. Треньорите бяха категорични и го направихме и ние“, завърши Раева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.