Министър Кузманов поздрави младите ни джудисти за медалите им

Анастасия Балабан

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов поздрави джудистите Анастасия Балабан, Габриела Димитрова и Боян Йотов за успехите им на Европейската купа за малдежи и девойки в Прага, Чехия и за кадети в Букурещ, Румъния.

Анастасия Балабан завоюва златното отличие при 48-килограмовите на Европейската купа за младежи и девойки. Това е втора титла за Анастасия за този сезон.

„Убеден съм, че Вашата категорична победа и спечелването на златния медал за втори път през този сезон ще Ви мотивират за още по-големи спортни постижения“, пише в поздравителния адрес до Анастасия Балабан.

С бронз в Прага се окичи Габриела Димитрова в категория до 52 килограма след пет победи и загуба.

„Този успех ни дава повод за оптимизъм, че идва едно много талантливо младо поколение джудисти, което ще носи много радост на спортната ни общественост. Вярвам, че този медал ще Ви донесе и много мотивация за още по-усилени тренировки и преследване на по-високи върхове“, казва министър Андрей Кузманов в поздравителния адрес до Габриела Димитрова.

На Европейската купа за кадети в Букурещ Боян Йотов завоюва бронзовото отличие. Българинът постигна 4 победи в категория до 66 кг., като три от срещите завършиха със „златна“ точка.

„Доброто Ви представяне и спечеленото отличие са гаранция за успешното Ви бъдеще в джудото и показват, че съчетанието на упорит труд и талант ражда успеха“, пише в поздравлението до Боян Йотов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.