Диян Боюклиев: Нямаше как да загубим от Турция на рождения ден на Левски

Селекционерът на националния отбор за девойки под 16 години Диян Боюклиев говори специално за Дарик и dsport.bg от автобуса на тима на път за България. Той коментира страхотното представяне на момичетата, които спечелиха бронзов медал от Европейското първенство.

„Чувстваме се добре. Еуфорията вече започва да минава и се усеща умората. Турнирът беше доста дълъг и тежък. Момичетата много се радваха на медалите, много искаха да ги спечелят. Не знам колко ще пътуваме, но предполагам късния следобед ще пристигнем в София“, каза Боюклиев.

„Доволен съм от представянето. В групата загубихме гейм, който можеше да ни класира първи, но като цяло съм доволен. Да победиш Италия 3:0 на волейбол е доста сериозно постижение. Бяхме много щастливи, но срещу Румъния следващия мач стана контузията на Михаела. Останалите мачове бяха доста тежки и се радвам, че запазихме възходящата линия“, коментира още специалистът.

„От доста години работя точно с тази възрастова група и познавах момичетата. Голяма заслуга има нашият психолог, който заздрави колектива. Това поколение е много силно и се надявам да покоряват върхове за в бъдеще. Срещу Турция казах на момичетата, че на рождения ден на Левски (18 юли б.р.) няма как да загубим“, допълни наставникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.