Боркините ни заминаха за олимпиадата в Токио

Миглена Селишка (вдясно)

„Трудно ще бъде, но сме доказани характери в трудните моменти“, заяви Петър Касабов, селекционер на женския ни национален отбор преди заминаването за олимпийските игри в Токио.

Наставникът замина със 7 момичета за Окаяма, където олимпийските ни състезателки Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова ще имат последен лагер. С тях пътуват още Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата.

На 26 юли квартетът ще влезе в Олимпийското село, а схватките в борбата започват на 2 август.

„Емоционално момичета са добре, щастливи са – каза още Касабов. – Самият факт, че попаднаха сред 16-те на игрите в Токио е голям успех. Всяка една от състезателките имаше тежки моменти, успяха да ги преодолеят и да заслужат мястото си на олимпийските игри. Тайбе Юсеин вече е добре и психически, и физически след травмата. Остава да изчистим някои детайли. Благодаря на предишното ръководство на министерството, в лицето на Красен Кралев, и на сегашното, ръководено от Андрей Кузманов, че ни осигуриха всички условия за подготовка.“

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет (БОК), получиха и трикольора. Знамето бе предадено от ръцете на Касабов за съхранение в тези на доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. От 2004-а той няма пропуснати олимпийски игри, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата ни делегация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.