Кузманов продава ракетата си от „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“ за благотворителност

Снимка: Ройтерс

Втората ракета на България Димитър Кузманов се включи за пореден път в благотворителна инициатива. Пловдивчанинът продава на търг ракетата, с която дебютира в турнирите от Шлема – Ролан Гарос и Уимбълдън. Парите от търга Кузманов ще дари на кампания, която помага на деца, борещи се със Саркома на Юинг.

„Здравейте, приятели !

Тези, които лично ме познават знаят, че никога не качвам в профила си грешна информация или постове, които нямат смисъл, затова ще ви помоля да отделите 3 минути от времето си, за да чуете и прочетете това, което искам да ви споделя отдолу.

Когато имам физическата възможност се включвам в много благотворителни инициативи, мероприятия и каузи.

Тази кампания е създадена, за да помага на едни дечица, които мечтаят да имат малко по-нормално и малко по-щастливо детство. Това, което споделям с вас ме трогна изключително много и бих искал да помогна с каквото мога. Един от тези начини е да подам информация на възможно повече хора и в случая да обява търг за ракетата, с която взех участие на дебютното ми участие в турнирите Роланд Гарос и Уимбълдън от Големият Шлем! Ще можете да надавате за нея с коментари под поста, като коментара с най-високата сума до 19ти Юли в полунощ ще я спечели, а парите ще бъдат преведени по банковата сметка на сдружението.

Благодаря ви ! Вярвам, че когато хора се обединят в кауза, която е важна за човешки живот, тогава светът става едно по-добро място за живеене.

Саркомът на Юинг е един от най-злокачествените костни тумори при деца и юноши, който не винаги отговаря добре, особено в напредналите стадии на стандартно възприетата химиотерапия.

Тази благотворителна кампания е за подкрепа за инновативно лечение с анти-GD2 имунотерапия при пациентите със сарком на Юинг. Лечението се осъществява при пациенти с метастатично заболяване, което остава с лоша прогноза въпреки химиотерапията, операцията, лъчетерапията и трансплантацията на стволови клетки. Лечението се основава на доказана висока експресия на GD2 рецептори в туморната тъкан, което определя пациентите като кандидати за провеждане на тази насочена имунотерапия. Половината от необходимото количество за всеки пациент се дарява от фирмата производител, но останалите количества трябва да бъдат финансирани от родителите на пациентите. Целта на лечението е да подобри резултатите от лечението при саркома на EWING и се комбинира с останалите стандартни методи, които се използват – химиотерапия, операция, лъчетерапия и автоложна трансплантация на стволови клетки.

В отделението по детска онкохематология в град Пловдив в този момент четири деца се борят с напреднал стадий на Сарком на Юинг. Нека им дадем по-добър шанс за победа и да намалим риска от рецидив на болестта. В момента те се нуждаят от нашата най-голяма подкрепа.

За да завършим успешно лечението на тези четири деца, се нуждаем от 52 флакона Динотуксимаб. Стойността на един флакон е 28 500 лева.

МОЛИМ ВИ, ПОМОГНЕТЕ НИ да дадем шанс на тези деца да оздравеят и да имат детство, което всяко едно дете заслужава!

Благодарим Ви за доброто сърце и за това, че помогнахте на тези болни деца да победят рака.

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG47UBBS80021018359150

Сдружение „ПОБЕДИТЕЛИ НАД САРКОМА НА ЮИНГ““, написа Кузманов в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.