Стефка Костадинова: Дано чуем българския химн в Токио

Стефка Костадинова Снимка: БОК

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова използва ефира на БНТ, за да пожеле успех и късмет на родните състезатели, които ще бъдат част от делегацията ни на Олимпиадата в Токио.

42 спортисти успяха да спечелят квоти за Игрите, които стартират на 23 юли.

„Искам спортистите да знаят, че сме плътно зад тях. Даваме им много силна подкрепа, кураж. Тези 42 човека, които покриха нормативите, вече са победители, защото нормативите бяха не леки. Искам да им пожелая успех и да имат късмет и шанс, защото пропуснаха една година, а това се отразява на спортната форма“, сподели Стефка Костадинова пред БНТ.

Делегацията ни за Олимпиадата беше утвърдена по време на Общо събрание на БОК, което се състоя в Националната спортна академия.

„И освен опитните бойци, пътуват и много млади таланти. Искам да благодаря на техните треньори, на техните семейства, на държавата. Дано там да е пикът на тяхната кариера. Каймакът на спортната кариера на всеки спортист е Олимпиадата. Нека там да бъде техният Олимп“, каза още Костадинова.

Знаменосец на родната делегация по време на церемонията по откриването ще бъде Мария Гроздева.

„Дано да ви зарадваме, защото дълго време не сме чували българския химн. Много ми се иска българите да сме горди и да имаме хора, благодарение на които да се чуе нашият химн“, завърши рекордьорката в скока на височина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.