Двама български атлети с допълнителни квоти за Токио

Тихомор Иванов: Снимка: ММС

Инна Ефтимова и Тихомир Иванов намериха място в олимпийския ни отбор, въпреки че нямаха покрит норматив за Токио. Петте им най-силни резултата през сезона обаче им дават право да участват по ранкинг.

Ефтимова ще бяга на 100 и 200 м, където най-добрите й времена за сезона са съответно 11,34 сек. и 23,41 сек. Тихомир пък ще участва в коронната си дисциплина скока на височина, където има 228 см. И за двамата това ще са втори олимпийски игри – за Ефтимова след Пекин 2008, а за Иванов – след Рио 2016.

Както е ясно, с квоти са Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева и Габриела Петрова.

В спортната стрелба пък се отказаха от едната си квота и най-младата от трите ни представителки на пистолет – Мирослава Минчева, няма да пътува за Токио. Причината е, че всяка страна има право на максимум двама участници в една и съща дисциплина. Така на 25 м спортен пистолет и на 10 м въздушен пистолет ще се пуснат Мария Гроздева и Антоанета Костадинова, от които се очаква да се намесят в борбата за медалите.

Преди 3 дни стана ясно, че и боксьорът Радослав Панталеев (91 кг) остава без квота, след като АИБА реши да даде предимство на представители на Кения, Сомалия, Перу и Хаити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.