Йосиф Панов със 17-а поредна победа на ринга

Йосиф Панов – Пепелянката (19-3) записа 17-а поредна победа и спечели отново шампионския пояс в супер полусредна категория (69,9 кг) на Българския професионален боксов съюз, след като надделя с единодушно съдийско решение над Ангел Емилов (10-31).

Двамата оглавиха голямата галавечер #OneWinnerOneBelt в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци, която се проведе при максимално възможен капацитет (около 300 души) и при страхотна атмосфера.

В осмия рунд Емилов сериозно притисна съперника си. Пепелянката водеше убедително по точки, но изпадна в трудна ситуация в седмия и осмия рунд. Той обаче се мобилизира и доминира в заключителните моменти. Реферът Венцислав Николов отне 1 точка на шампиона заради задържане, а Ангел дори изглеждаше близо до победа с нокаут.

Това е 17-и пореден успех за Йосиф Панов, което е сензационна статистика за български боксьор, като той продължава да бъде непобеден на родна земя. Трите му поражения са регистрирани във Великобритания, но последното от тях е чак от 2015 година.

Ангел Емилов през целия двубой търсеше близката дистанция, а Пепелянката – точно обратното. По-разнообразният в ударите беше именно Панов, а и по-доброто му движение на ринга наклони везните в негова полза при оповестяването на съдийското решение в 5-ия рунд – 50-45, 50-45, 50-45.

Пепелянката получи чисто ново изработен шампионски пояс от Българския професионален боксов съюз, който е член на Европейския боксов съюз и Световния боксов съвет и е основан през 2013 година.

Изненадващо след края на битката на Панов, той беше предизвикан публично от Илиян Марков – Светкавицата, чийто основен довод беше, че е побеждавал Ангел Емилов. Йосиф обаче не прие веднага предизвикателството и призова чисто новия претендент да си оправи първо статистиката. Впоследствие двата лагера леко се спречкаха на ринга, което пък провокира и напрежение сред 100-ината фенове на шампиона в залата.

Страхотно боксово шоу от 6 рунда неспирни атаки между Веселин Марков и Иван Петров, които наелектризираха публиката. Съдиите трябваше да определят победител и прецениха, че двамата са завършили наравно 57-57. Зрителите аплодираха бурно героите на галавечерта #OneWinnerOneBelt.

Тинко Банабаков започна професионалната си кариера с победа след дисквалификация срещу Траян Славев. Той изплю повече от 5 пъти гумата си по време на битката им и първо беше официално предупреден от рефера Георги Иванов, а впоследствие и дисквалифициран.

Двамата най-опитни съперници Борислав Занков и Цветозар Илиев предложиха обещаната здрава, оспорвана и кървава битка. Победител с единодушно съдийско решение стана Боби Бокса, за радост на неговите поддръжници в хотел „Интернационал“.

Чрез технически нокаут първа победа на профи ринга за Михаил Николов, който надви Кристиан Иванов. „Ще ме виждате все по-често на боксовия профи ринг“, обеща Николов след победата си.

Леонардо Москеа дойде чак от Франция, за да нокаутира в първия рунд сърцатия български боец Иван Николов – Вакича, който сам 5 дни преди срещата прие да се качи на ринга в полутежка категория.

В изцяло международен сблъсък Игор Лазарев от Израел победи по точки Мариус Кол от Молдова. Красимир Точев нокаутира Славея Стефанов с дясно кроше в началото на втория рунд, записвайки 4-и нокаут и общо седма победа на сметката си. Стефан Сашев показа колко е корав, но в началото на четвърти рунд бе пратен в нокдаун от Парис Ставропулос и малко по-късно реферът маркира нокаут в полза на гърка.

В първия международен двубой от галавечерта французинът Малик Арби отказа Ярослав Димитров в края на първи рунд. Владимир Георгиев записа победа с нокаут в третия рунд срещу Иво Кръстев в дебютния мач на галата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.